TT Haler met klassieke racemotoren

Ronkende motoren, de geur van Castro , stoere mannen en vrouwen in lederen motorpakken. Oude motormerken als Norton, Triumph, BSA, Eysink… Wie dit spektakel wil meemaken gaat op 21,22 en 23 juli naar Haler, waar voor de 3e keer de TT georganiseerd wordt met klassieke racemotoren.

In 1938 en 1939 was er een heuse TT-wegrace door Ell-Hunsel-Haler, die kon tippen aan de TT in Assen. Drie jaar geleden is dit historische evenement nieuw leven ingeblazen in de vorm van demo-ritten op een korter wegcircuit in Haler. Op zaterdag en zondag kunt u aanschouwen hoe de rijders met hun klassieke motoren de rondes in een zo constant mogelijke tijd rijden; het is geen race. Er wordt per klasse gereden, van de snerpende 50 cc tot de zware 500 cc en de spectaculaire zijspan.

Op vrijdagavond is er een parade van oldtimer motoren en brommers over het oorspronkelijke wegcircuit Ell-Hunsel-Haler uit 1938-1939. Deze vertrekt vanaf 19.00 uur vanaf het feestterrein aan de Isidoorstraat te Haler. Via Ell – waar rond een pauze is en rond 20.00 uur de oude startplek aangedaan wordt – en Hunsel eindigt dit eerbetoon in Haler, voor een gezellige avond met livemuziek in de feesttent. Op zaterdagavond is het opnieuw feest met de bekende band Ander Kovver (entree gratis).

Deelname aan de historische parade staat open voor inwoners van de omliggende dorpen met een oldtimer motor (wel even opgeven via www.ttdemohaler.nl). Deelname aan de demo-ritten op zaterdag of zondag staat alleen open voor leden van historische motorvereniging H.M.V. of C.R.T.