Vrachtwagen botst op wegafzetting

Update 11.40u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 4.00 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In de rijrichting van Nederweert naar Eindhoven was een vrachtwagen tegen een rijdende wegafzetting gebotst. De signaalwagen, in het vakjargon ‘bots’ genoemd stond op de rechter rijstrook om de wegwerkers te beschermen. Ter plaatse was men bezig met maaiwerkzaamheden.

De vrachtwagen die volgeladen was met mango’s reed vol op de signaalwagen. De signaalwagen werd door de klap tientallen meters naar voren geduwd. Hoe dit kon gebeuren wordt nog onderzocht door de politie. De chauffeur bleef ongedeerd maar de mede-passagier raakte lichtgewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de ‘bots’ was ongedeerd gebleven, maar wel flink geschrokken.

De betrokken voertuigen raakten beschadigd en worden zo snel mogelijk afgesleept zodat het verkeer in de spits er zo min mogelijk last van heeft.

Update 6.25 uur:
Momenteel is één rijstrook nog afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden. Er staat inmiddels een file van 3 kilometer, zo meldt de ANWB.

Update 11.40 uur:
De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang.

Video via Youtube

https://youtu.be/Thh2P2r1gZU

[nggallery id=’5327′]