Lokale eieren 100% veilig

Foto: Eierenautomaat Luuëke (Trumpertweg)

Nederland is in rep en roer omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten waarschuwt om eieren met de code X-NL-40155XX niet te eten. Deze eieren hebben een te hoog gehalte van de schadelijke stof fipronil. Ze zouden een acuut gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Vandaag werd bekend dat o.a. de Albert Heijn en Jumbo uit voorzorg eieren uit de schappen halen. Het zorgt allemaal voor veel vragen bij de mensen. Lokale ondernemers die zelf ook kippen houden en eieren verkopen worden bestookt met vragen. Zo hebben de ondernemers Carla van de Kruys en Hans Tullemans allebei een eierautomaat in Weert staan. Ze zijn de afgelopen dagen druk doende met het beantwoorden van het vragenvuur.

“De mensen willen weten of de eieren veilig zijn”. Carla en Hans kunnen met 100% zekerheid zeggen dat hun eieren, die verkrijgbaar zijn in de eierautomaten aan de Trumpertweg en Keenterstraat, veilig zijn voor consumptie. Het bestrijdingsmiddel met de stof fipronil is niet gebruikt bij hun bedrijven.

Dus als de Weertenaar een eitje als ontbijt wil, dan kan dat gewoon. De eieren die in de automaten zitten zijn 100% veilig, zo benadrukken de ondernemers.

Ondernemers in de regio

Ook het bedrijf Happy Ei uit Nederweert, dat eieren via diverse eierautomaten verkoopt, geeft aan dat hun eieren 100% veilig zijn. Het bedrijf Global Food Groep uit Laar laat weten dat zij uit voorzorg hun eiproducten aan het onderzoeken zijn op de aanwezigheid van Fipronil. Ze verwachten echter dat de stof fipronil niet wordt aangetroffen.

Foto: Eierautomaat Tullemans (Keenterstraat)