Gemeente zoekt fairtrade bedrijven

1 reactie

De gemeente Weert zoekt nog enkele bedrijven en organisaties voor het behalen van de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Verkoopt jouw winkel, horeca-onderneming of organisatie fairtrade producten of serveert jouw bedrijf of (maatschappelijke) organisatie of vereniging minimaal fairtrade koffie en thee voor eigen gebruik? Laat dat de gemeente weten zodat Weert de titel ‘Fairtrade Gemeente’ behaalt.

‘Fairtrade Gemeente’ is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich ‘Fairtrade Gemeente’ mogen noemen. Ondertussen zijn er in Nederland al 78 gemeenten die deze titel mogen voeren.

Criteria

Om de titel te behalen moet Weert onder andere aan de volgende criteria voldoen:
• In de plaatselijke winkels worden fairtrade producten verkocht of serveren horecabedrijven fairtrade producten;
• Lokale (maatschappelijke) organisaties (zoals verenigingen), bedrijven en groothandels kopen en gebruiken fairtrade producten, minimaal koffie en thee.

Voortgang, maar nog net geen titel

Eind 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt opgeroepen om te voldoen aan de criteria van Fairtrade gemeenten. De afgelopen periode is hier hard aan gewerkt o.a. door het benaderen van bedrijven en instellingen. De voortgang is te volgen op www.fairtradegemeenten.nl.

Er zijn echter nog net iets te weinig bedrijven en instellingen aangemeld bij de gemeente om te titel te kunnen aanvragen. De gemeente Weert is daarom naarstig op zoek naar nog een paar winkels, bedrijven en organisaties (bijv. verenigingen) die fairtrade producten verkopen/serveren of zelf gebruiken. Ben je er één of ken je er één? Mail dan naar [email protected] en help Weert aan de eervolle titel ‘Fairtrade Gemeente’!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie