Kermis Budel 2017

Foto: Archief - Voorbereiding kermis Budel

Budel – Van zaterdag 26 augustus t/m woensdag 30 augustus 2017 is het weer tijd voor de jaarlijkse kermis in Budel.

Programma

Zaterdag 26 augustus
De officiële opening van de kermis. Vanuit de mobiele wagen van de “Hernieuwde Levenskracht“ spreekt burgermeester Vermue zaterdagavond om 19.00 uur het kermispubliek toe. Samen met de kermiswethouder Frits van der Wiel geeft zij het startsein voor de Budelse kermis. De plaatselijke harmonie “Eendracht Maakt Macht” zorgt voor de muzikale ondersteuning tijdens deze opening. Daarnaast is er een ballonnenwedstrijd georganiseerd voor de kinderen.

Zondag 27 augustus 2017
Op zondag 27 augustus om 10.30 uur wordt een kermismis op de autoscooter van de familie van Tuyl georganiseerd onder regie van kermispastoor van Welzenes met medewerking van muziekgezelschap “de Blaosbuk”, het kinderkoor onder begeleiding van zangeres Elly Lenders en het meerstemmig Kerkkoor Budel.

Maandag 28 augustus
Om ca. 19.00 uur vindt op het kermisterrein een ballonnendrop plaats. Met behulp van een hijskraan vallen ballonnen met kermismunten uit een net waarna de jeugd naar hartenlust mag graaien. De ballonnen zijn gesponsord door de Jumbo en worden opgeblazen door Darkness Entertainment, die zorgt voor leuke muziek en toepasselijke acts.

Woensdag 30 augustus
Woensdagmiddag is er een kindermiddag op het kermisterrein. Kom naar de Meet en Greet met diverse karakters die jong en oud vermaken. Sluit gezamenlijk de kermis af door rond 21.45 uur te komen kijken naar een spectaculaire vuurwerkshow nabij het kermisterrein.

Vermaak
Er staan zo’n 30 attracties in het Budel centrum opgesteld, variërend van eetzaken, behendigheidsspellen en kinderattracties tot aan grootvermaak. De lokale horeca zorgt voor muziek en gezellige terrassen.

Een greep uit de attracties
– Autoscooter
– Rock-it
– Trampoline
– Lunapark
– Rainforest labyrint
– Rupsbaan
– Safaritrip
– Mini-cars
– Break-dance
– Reuzenrad
– Bootjesmolen
– Aqua – blasta
– Pusher
– Kinderattracties
– Diverse bekende kermisspelen
– Eet- en drinkgelegenheden

Openingstijden kermisattracties
Zaterdag 26 augustus van 19.00 – 01.30 uur.
Zondag 27 augustus van 13.00 – 01.00 uur.
Maandag 28 augustus t/m woensdag 30 augustus dagelijks geopend van 13.00 tot 24.00 uur.

De eetzaken op de kermis sluiten uiterlijk een ½ uur na sluitingstijd van de horeca.

Belangrijke wijzigingen

1. Wegafsluiting
Vanwege de opbouwwerkzaamheden van de kermisattracties worden de wegen in het centrum van Budel vanaf woensdag 23 augustus om 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

2. Weekmarkt (VERVALLEN)
De weekmarkt van Budel komt op kermismaandag te vervallen.

3. Bushalte
Van woensdag 23 augustus t/m woensdag 30 augustus komt de bushalte aan de Deken van Baarsstraat in Budel te vervallen.

4. Glasbakken
De glasbakken op het terrein naast de fietsenstalling van het gemeentehuis aan het Capucijnerplein worden tijdelijk verplaatst naar de hoek aan de Burgemeester Remmenstraat.

5. Afvalinzameling
Op donderdag 31 augustus worden vanaf ca 07.30 uur op het Capucijnerplein en de Markt in Budel de GFT-containers van de bewoners opgehaald. Let op: woont u aan het kermisterrein, plaats dan indien noodzakelijk éénmalig uw GFT-container nabij de wegafzetting.

Kermiskrant

Volgende week brengt weekblad “De Grenskoerier” de enige echte kermiskrant uit met daarin interviews, verhalen, promotionele activiteiten en allerlei leuke wetenswaardigheden die met de kermis te maken hebben.

Meer informatie

http://www.kermisbudel.nl of http://kermisincranendonck.nl