Drenkeling overleden in kanaal

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdagavond omstreeks 23.45 uur massaal gealarmeerd voor een persoon te water in Weert.

Een buurtbewoner had een persoon in het water zien springen. Na het horen van een plons bleef het stil. Daarop werd besloten om de hulpdiensten te waarschuwen. De brandweer kwam met een duikteam en boot ter plaatse om de drenkeling te zoeken. Na een zoekactie van een uur werd het levenloze lichaam gevonden en aan de kant gebracht. Het slachtoffer was helaas al overleden.

Met de ladderwagen werd de drenkeling uit het water gehaald. Intussen is er een onderzoek gestart naar de identiteit. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Update:
Volgens omstanders was het slachtoffer net vertrokken bij een kroeg aan het Bassin. Hij woonde aan de Suffolkweg. Omdat de Stadsbrug dicht was vanwege reparatiewerkzaamheden koos de man ervoor om het kanaal al zwemmend over te steken. Deze kortere route leidde echter tot een verdrinking.

Video via Youtube

https://youtu.be/cPFcERu49X0

[nggallery id=’5385′]