(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdagavond omstreeks 23.45 uur massaal gealarmeerd voor een persoon te water in Weert.

Een buurtbewoner had een persoon in het water zien springen. Na het horen van een plons bleef het stil. Daarop werd besloten om de hulpdiensten te waarschuwen. De brandweer kwam met een duikteam en boot ter plaatse om de drenkeling te zoeken. Na een zoekactie van een uur werd het levenloze lichaam gevonden en aan de kant gebracht. Het slachtoffer was helaas al overleden.

Met de ladderwagen werd de drenkeling uit het water gehaald. Intussen is er een onderzoek gestart naar de identiteit. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Update:
Volgens omstanders was het slachtoffer net vertrokken bij een kroeg aan het Bassin. Hij woonde aan de Suffolkweg. Omdat de Stadsbrug dicht was vanwege reparatiewerkzaamheden koos de man ervoor om het kanaal al zwemmend over te steken. Deze kortere route leidde echter tot een verdrinking.

Video via Youtube

https://youtu.be/cPFcERu49X0

24 REACTIES

 1. Sterkte voor de nabestaande.
  Het zal wel weer niet gezegt mogen worden, maar het is wel toevallig dat de stadsbrug defect is en er dezelfde avond iemand verdrinkt op die locatie.

 2. het is al erg genoeg dat iemand in het kanaal is verdronken . Wat precies de reden voor het springen in de kanaal is , is niet beschreven. Ik zou niet zomaar een conclusie trekken en respecteren zoals het is. Heel veel sterkte aan de nabestaanden.

 3. Mee eens maar er staat “noodlottig ongeval”.
  Dan begin je toch te denken dat er iemand diep in het glaasje gekeken heeft en naar de andere kant wilde, brug stond omhoog, begon te lopen langs kanaal, besefte toen dat zwemmen sneller zou gaan.. of zoiets dan toch ?
  Blijft in ieder geval triestig nieuws 🙁

 4. Jan gebruikt nergens het woord ‘verantwoordelijk’. Echter: zijn suggestie dat het niet losstaat van elkaar zou weleens heel goed waar kunnen zijn. Het slachtoffer woonde nl. op de Suffolkweg en was een biertje wezen drinken op het Bassin… R.I.P. Witte.

 5. Rust zacht mattie,man met het hart op de goede plaats, maart als het waar is wat er gebeurd is, was het niet zo een slimme actie, vooral omdat je niet aan de overkant omhoog kan klimmen. Neemt niet weg dat het zeer triest is.

 6. Waar hebben wij het hier over… Een persoon is overleden en de belachelijke analyses volgen elkaar in rap tempo op…Walgelijk…

 7. Dat is niet vreemd als zoiets gebeurt met een publiek bekend figuur zoals de witte dat in Weert was, en ik vind daar ook niks mis mee. Bewijst alleen maar dat het mensen raakt en bezighoudt.

 8. Ohw juist ja…Even vergeten dat ik vergeten ben dat normale reacties niet van toepassing zijn op “publiek bekende personages” ,sorry.

  Lees even de reactie van Weertenaar…want daar reageer ik op.

 9. Het zou je sieren als je waardekwalificaties als ‘belachelijke’ en ‘normale’ achterwege zou laten. Ieder zijn mening, dat mag gewoon in dit land. En dat is het laatste dat ik hierover gezegd heb.

  Ik stel voor dat we een pilske drinken op Mat, dat lijkt me een beter plan. Doe je mee? Proost.

 10. Ik ben zijn jeugd-leider bij Megacles geweest…Jij mag mij met alle respect op mijn plaats zetten en ik drink er zeker een samen met jou op Mattie….

 11. Ongepaste opmerking. Waarom zou een gemeenteraadslid (inhoudelijk?) moeten reageren op een tragische gebeurtenis als dit?

Comments are closed.