Kermis Nederweert komt er aan

Van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan veertig attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Rochusstraat, Rochushof, het Raadhuisplein en de Geenestraat. De kermisexploitanten hebben een mooi programma samengesteld met voor elk wat wils.

Zwieren, zwaaien, griezelen, prijzen winnen, iets lekkers eten en opnieuw rondjes draaien. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. In het verleden werden de kermissen in Nederweert georganiseerd door de gemeente. Inmiddels wordt de kermis door Swinkels Events georganiseerd. Voor de kermis in Nederweert is een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Vuurwerk op vrijdag

Op vrijdagavond draaien de attracties vanaf 18.00 uur. Rond 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow nabij Burg 15 (Budschop). Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.

Opening van de kermis

Ondanks dat de kermis op vrijdagavond is geopend, vindt zaterdag om 15.30 uur de officiële opening plaats door wethouder Geraats bij de Cakewalk op het kermisterrein van Budschop. Aansluitend is de uitreiking van de vrijkaarten van de Facebookactie. Van 15.45 uur tot 16.00 uur draaien diverse attracties gratis.

Familiedag

Zondag is traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid.

Kermisloterijen

Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen voor inwoners van de gemeente Nederweert. De prijsuitreikingen vinden plaats op maandag 28 augustus bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij. De hoofdprijs is een tablet. Verder worden een fiets, een kermispakket en enkele kleinere prijzen verloot. Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij, bekendgemaakt bij de autoscooter op het Raadhuisplein. De hoofdprijs is een reischeque. Daarnaast zijn ook een flatscreen TV en een tablet te winnen.

Mystery guest

Wie o wie is de bekende Nederlander die dit jaar een bezoek brengt aan de Nederweertse kermis voor een meet and greet? Kermisdinsdag rond 20.00 uur weet iedereen het. Wil je de mystery guest ontmoeten? Kom naar de kermis en volg de Facebook pagina!

Prikkelarme kermis op dinsdag 29 augustus

Ook dit jaar is er weer een prikkelarme kermismiddag in Nederweert. Niet alleen genodigden kunnen dan genieten van de attracties. Ook andere inwoners die moeite hebben met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties zijn van harte welkom.

Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen maximaal. Voor sommige mensen zelfs iets té veel. Dat is de reden dat de kermisexploitanten op dinsdag de attracties een versnelling lager zetten en ook het licht en geluid aanpassen. In 2015 vond de prikkelarme kermis voor het eerst plaats. Het initiatief ontving enorm veel positieve reacties. Dit jaar is er, haast logisch, voor de derde keer een vervolg.

Genodigden en voor iedereen
Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer de gasten van de zorgboerderijen met hun begeleiders uitgenodigd. Maar iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, is van harte welkom op deze speciale prikkelarme kermismiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur. Voor deze bezoekers geldt wel dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Rondleiding en attracties
Om 14.00 uur opent wethouder Geraats officieel de prikkelarme kermis bij de Cakewalk op het kermisterrein Budschop. Daarna maakt hij samen met de gasten van de zorgboerderijen een ronde over de kermis. Om 16.00 uur eindigt de prikkelarme kermis en trakteren de kermisexploitanten de gasten bij de Poffertjessalon op een versnapering.

Welke attracties staan waar en andere praktische zaken

Budschop: Star Wars, Glazen Doolhof, Wip/bank, Circus Race, Flying Jumbo, Draaimolen, Friet, Cakewalk, Suikerspin, Popcorn/noten, Gebak, Snoep, Familie Achtbaan, Lucky Duck, Tea Cups. De kermis in Budschop is net als vorig jaar opgesteld in het Rochushof (park), en op Brug 15.

Nederweert Centrum: Booster, Autoscooter (botsauto’s), Rupsbaan, Babyflug, Pusher, Polyp, Breakdance, Kamelenrace, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek/bussensport, Draaimolen, Grijpkranen, Mini Cars, Big One, Snoep, Gebak, Suikerspin, Popcorn/noten, Friet, Visverkoop, Loempia’s, Fruit, Spaanse Churros, Kinder Jut, Ballenfontijn, Trampoline en Poffertjessalon.

Openingstijden kermis

Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 14.00 tot 24.00 uur

Horeca en eetzaken

Kermis maakt hongerig en dorstig. Iets eten of drinken? Tijdens de kermisdagen mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn. De cafés hebben een eigen muziekprogramma met maximaal vier dagen live muziek.

Verkeer en parkeren

Er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen in de buurt van de kermisterreinen. Volg de P-borden. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes.