Militairen steken het kanaal over

Weert 4 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) In het kader van een oefening door Limburg en Brabant, staken militairen afgelopen avond en nacht al zwemmend en met drijfpakketten de Zuid-Willemsvaart bij Weert over. Ze werden daarbij extra uitgedaagd omdat de wateroversteek bij duisternis plaatsvond.

De Charlie ‘Eagle’ compagnie begon de oefening in Zuid-Limburg en zal volgens planning komende donderdag in het Brabantse Hedel arriveren. De militairen oefenen een situatie waarin zij zich achter vijandelijke linies bevinden en ze terug moeten verplaatsen naar eigen gebied. Binnen 4 dagen moet het hele gebied te voet worden afgelegd, zonder hierbij opgemerkt te worden. Om die redenen verplaatst de eenheid zich met name in de duisternis en zijn de militairen altijd alert op hun omgeving.

Een ‘groep’ infanteristen bestaat uit ongeveer 8 militairen en kan zelfstandig optreden en overleven op het gevechtsveld. Gedurende de oefening moeten de militairen gebruik maken van al hun opgedane vaardigheden als infanterist, om uiteindelijk ongezien en veilig het eigen gebied te bereiken.

De Charlie ‘Eagle’ compagnie maakt deel uit van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en is gelegerd in Oirschot.

Bekijk een sfeerimpressie van de oversteek in Weert.

Video (infrarood) via Youtube

https://youtu.be/WkLfvzinz3Y

[nggallery id=’5398′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties