Kunstroute Stramproy

Het programma van de Kunstroute Stramproy op 26 en 27 augustus is rond. Het belooft een hele happening te worden met 30 kunstenaars die zich presenteren in diverse, prachtige tuinen, een video-art kunstwerk in de kerk, een Franse avond à la Montmartre op het Kerkplein inclusief een Meet & Greet met kunstenaars en een verloting van vier kunstwerken. De route wordt op 26 augustus om 10:00 uur feestelijk geopend op het Kerkplein door wethouder Geert Gabriëls. Wethouder Paul Sterk zal hier een passend stukje woordkunst aan toevoegen.

Bijzondere aankleding

De route heeft naast een divers aanbod aan kunst veel bijzondere extra’s. In de Sint Willibrordus Kerk wordt op gezette tijden een bijzonder video-art kunstwerk getoond. Ruim 100 mensen laten in dit kunstwerk de ziel van het dorp zien en horen. Het bakhuis bij de Nijsmolen gaat overuren maken om 100 verse vlaaien te bakken voor de deelnemers. Kinderen mogen zich uitleven met graffiti en op diverse plekken zullen muzikanten en straatkunstenaars de route ‘aankleden’. De Franse avond op zaterdag wordt een kaskraker met live muziek, kraampjes met diverse hapjes en drankjes, een jeu de boules baan en natuurlijk tentoonstellingen van kunst en objecten.

Opening kunstroute

De kunstroute wordt op zaterdag 26 augustus om 10:00 uur geopend op het Kerkplein door wethouders Geert Gabriëls. Wethouder en tevens kunstenaar Paul Sterk zal dan zijn eerste staaltje woordkunst vertonen om dit vervolgens gedurende het hele weekend bij de Nijsmolen voort te zetten.

De start van de route is op het Kerkplein of bij de Nijsmolen. Op deze locaties zijn ook de routeboekjes met de route en het programma te verkrijgen voor 7,50 EUR (kinderen 3,50 EUR). Deze prijs is inclusief toegang tot alle locaties, koffie/thee/limonade en Limburgse vlaai uit het bakhuis bij de Nijsmolen.

Verloting kunstwerken

Op zaterdag en zondag worden dagelijks twee kunstwerken verloot van Roojer kunstenaars. De kunstwerken zijn te zien op Facebook (bit.ly/mooirooj). Deelnemers van de kunstroute kunnen zich bij de entreeposten inschrijven voor de loting.

Meer informatie

Op www.mooirooj.nl vind je meer informatie over het programma en de deelnemende kunstenaars. Op Facebook, www.facebook.com/mooirooj/, kun je van dag tot dag de ontwikkelingen volgen.