Verdacht van drugsproductie

Neer – (Video) De politie van het basisteam Weert – Nederweert – Leudal heeft drie mannen aangehouden en een tabletteermachine aangetroffen in een woning aan de Kinkhoven in Neer.

Na een melding over mogelijke inbrekers namen agenten een kijkje bij woning. Daar werden twee Nederlandse en een Duitse man en een tabletteermachine met diverse productiemiddelen voor het persen van synthetische drugs aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Het vermoeden bestaat dat locatie gebruikt werd voor de productie van MDMA.

Onderzoek

De directe omgeving was afgezet voor het onderzoek door experts van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) in het pand. Er was geen gevaar voor de directe omgeving. Naar verwachting gaat het onderzoek nog enige tijd in beslag nemen. In verband met de eigen veiligheid van politiemedewerkers waren vandaag experts van het LFO ingeroepen voor nader onderzoek in het pand.

Getuigenoproep

Getuigen die informatie hebben over deze zaak worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem van 0800-7000. Mocht je in de afgelopen dagen verdachte zaken gezien hebben dan vraagt de politie dit te delen. Elk detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek van de politie.

Video via Youtube

https://youtu.be/NiC-aRXMDQs