Limburg Festival strijkt neer in Weert

Eindelijk lijkt Weert zich te ontworstelen aan het imago van zoutloze culturele woestenij. Het ruikt er zelfs een kleine beetje naar een heuse culturele lente. C-kwartier, Theater de Huiskamer, de Stadsbrouwerij geven de stad nieuw zelfvertrouwen. Kunst en cultuur leeft steeds meer op in Weert. En het Limburg Festival draagt daar graag een steentje aan bij. In 2017 alvast met een mooi, divers programma.

Allereerst is daar het Ommetje Opera. Je kan, al wandelend door Weert, genieten van de opera als universele kunstvorm, gebracht door een keur aan zangers met de mooiste stukken uit diverse opera’s. Graag heffen ze opera op het schild en gaan daarbij samen op zoek gaan naar de bijzondere plekken van deze stad, die voor het Limburg Festival de poorten wijd openzet.

Verder programmeren we enkele fraaie theater op locatievoorstellingen. In het Fatimahuis staan Ekatarina Levental, Mario Leko en Sien Vanmaele. In Theater de Huiskamer strijkt Lucas de Man met zijn zeer actuele voorstelling‚ De man door Europa’, neer.

Talent moet je koesteren, vinden ze bij het Limburg Festival. Het ontwikkelen ervan hoort daarbij. Niet zo gek dat we hoog inzetten op talentontwikkeling. In Weert zijn de installaties ‘Come In Outside’ van Rita Hoofwijk en de ‘Kopsalon van Hoofdzaken’ daar exponenten van. Vrijdagmiddag 25 augustus te ondergaan op de Markt.

Uiteraard verloochen ze hun afkomst als straattheaterfestival niet. Daarom hebben ze de Spaanse clown Gromic uitgenodigd. Die komt op zondag 27 augustus op de Markt het Limburg Festivalprogramma Weert afsluiten. Gratis.

Voor meer info over de voorstellingen en hoe kaarten te bestellen raadpleeg www.limburgfestival.nl.