Ook dinsdag heeft de Stadsbrug in Weert te kampen met een storing. Zowel het verkeer over de weg als over het kanaal ondervindt hinder.

De storing begon vanochtend rond 6.00 uur. Toen bleven de slagbomen omlaag en moest het verkeer over de weg omrijden. Deze storing werd later deze ochtend deels verholpen. Het wegverkeer kan inmiddels weer over de brug, maar de rode lampen bij de brug blijven knipperen. Het gevolg is dat de weggebruikers gaan twijfelen. Ze blijven stil staan voor de rode lichten terwijl verkeerslichten op groen staan. Na wat getoeter naar elkaar steekt men voorzichtig de brug over.

Het verkeer op de weg mag gewoon doorrijden, maar het scheepvaartverkeer ligt nu wel stil. Voor de brug liggen nu boten te wachten totdat het brugdek weer omhoog gaat. De storing is bekend bij Rijkswaterstaat. Men kan nog niet aangeven wanneer men verwacht dat de storing is verholpen.