Onderscheiding Yvonne en Bertie

Foto (vlnr): Yvonne en Bertie

(Foto’s) Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid hiervan worden er 150 vrijwilligers in Nederland onderscheiden met een speciale onderscheiding.

Over het hele land zijn vrijwilligers geselecteerd die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het Rode Kruis. Zeven vrijwilligers uit Limburg, waarvan twee uit Weert hadden de eer om deze bijzondere onderscheiding te mogen ontvangen.

Maandagavond kregen Yvonne Lemmen – Lagarde en Bertie Veugen – Steijvers de speciale onderscheiding overhandigd uit handen van voorzitter Arie van der Lee. Hij sprak namens het bestuur en de andere vrijwilligers lovende woorden over beide dames. Ze betekenen veel voor het Rode Kruis in Weert.

Nadat de versierselen waren uitgereikt zorgde Kapel Klink Klaor voor een vrolijke noot. Daarna volgde een feestelijke receptie.

Rode Kruis afdeling Weert

Het Rode Kruis in Weert verzorgt voor cursussen en workshops ten behoeve van o.a. de EHBO. Ook staan ze paraat tijdens evenementen om medische hulp te verlenen. Ben je benieuwd? Bekijk dan ook eens deze pagina: http://afdeling.rodekruis.nl/afdeling/weert.