Pieter Cuijpers krijgt pauselijke onderscheiding Bene Merenti

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Eerste Kerstdag 2021 zal door Dhr. Pieter Cuijpers niet snel vergeten worden. Hij ontving zaterdagochtend tijdens de kerstviering in de St. Martinuskerk de onderscheiding Bene Merenti.

Deken van Weert Hans Franken overhandigde hem de bijbehorende oorkonde en speldde hem het bijbehorende kruis op. Cuijpers kreeg de pauselijke onderscheiding als dank voor zijn jarenlange inzet voor de Weerter St. Martinuskerk.

Vrijwilliger

Pieter Cuijpers is al ruim 36 jaar vrijwilliger bij de St. Martinusparochie. Zo helpt hij onder andere bij het versieren van de kerk, is hij bij vrijwel elke dienst aanwezig om hand-en-spandiensten te verrichten en vervult hij regelmatig de rol van acoliet. Van 1992 tot 2002 was Cuijpers ook betrokken bij de bouw van de grote kerststal in de St. Martinuskerk.

Met volle overtuiging

Volgens Deken Hans Franken heeft Pieter Cuijpers een “sociaal katholiek hart”. “Als je Pieter de mis ziet dienen, als je Pieter iets ziet maken … dat doet hij altijd met volle overtuiging. Daarom heeft hij deze onderscheiding ook verdiend”, aldus de Deken.

Emotioneel

De onderscheiden Pieter Cuijpers is minuten nadat hij met de pauselijke onderscheiding verrast werd nog geëmotioneerd. “Maar ik heb het echt niet alleen gedaan hoor. Er stonden mensen om me heen, niet één maar tientallen, en die hebben me geholpen”, zo reageert hij op zijn pauselijke onderscheiding.

Bekijk de video: https://youtu.be/kLxDCnugX7c

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties