Vier het Leven neemt ouderen mee uit

Vanaf komend najaar is het voor ouderen uit Weert en omstreken mogelijk om via de stichting Vier het Leven naar het Munttheater in Weert te gaan. De aftrap is op 13 oktober met Suzan Seegers. De start in Weert is uniek te noemen. Het is namelijk voor ouderen uit de Brabantse dorpen Budel, Someren en Neerkant ook mogelijk om deel te nemen aan de uitjes in het Limburgse Munttheater.

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven theater- en concertbezoek met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen kunnen samen met vrijwilligers van Vier het leven naar diverse voorstellingen in het Munttheater. Een vrijwilliger begeleidt maximaal 3 ouderen per theateravond naar het knusse theater in de Weertse binnenstad. Tijdens een middag of avond uit ontstaan nieuwe ontmoetingen tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. Een bijzondere belevenis die het voor ouderen mogelijk maakt om mee te blijven doen.

Persoonlijke aandacht

De kracht van Vier het Leven zit in de menselijke aanpak, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door een vrijwilliger. De begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen. De vrijwilligers zijn zelf cultuurliefhebbers. Zij bieden de ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen te kunnen genieten.

Vrijwilligers

In de afgelopen maanden zijn er de nodige voorbereidingen getroffen. Een team van zo’n 10 vrijwilligers staat gereed om ouderen uit Weert en omstreken te begeleiden naar een cultureel uitje in het Munttheater. Het programma is zeer divers. De aftrap is op vrijdag 13 oktober met een theaterprogramma van zangeres Suzan Seegers bekend van o.a. de producties Les Miserables en Pinkpop. Behalve Seegers behoren o.a. Tineke Schouten en Liesbeth List de musical ook tot het aanbod in seizoen 2017/2018. Het volledige aanbod is te zien op de website www.4hetleven.nl of op te vragen via telefoonnummer 035 524 5156.