Uurwerken terug op Martinustoren

Algemeen Uitgelicht Weert 9 reacties 1 min. leestijd

De monumentale St. Martinustoren is na vandaag weer helemaal bij de tijd. Vandaag zijn de uurwerken teruggeplaatst.

Het terugplaatsen van de uurwerken is een bijzondere klus. Er werd in de binnenstad dan ook veel omhoog gekeken. Door middel van een telescoopkraan van Herpertz werden de wijzers terug aan de klokken bevestigd.

De stroom voor het verlichten van de wijzers ging voorheen via zogenaamde sleepcontacten. Dit versleten mechanisme moet worden vervangen. Tegelijk met het onderhoud van de wijzers werd een draadloze energieoverdracht gemonteerd. Dat is duurzamer en minder storingsgevoelig.

De wijzers staan nu allemaal op 12.00 uur. Nadat alles goed is ingesteld zullen de wijzers weer gaan lopen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties