Dit weekend is evenementenlocatie Brothers Weert aan de Oelemarkt voor het eerst open geweest. Dat was op basis van een evenementenvergunning. De gemeente kon voor afgelopen weekend geen drank- en horecavergunning afgeven, omdat niet alle stukken zodanig tijdig waren aangeleverd dat ze konden worden beoordeeld. Inmiddels is dat wel gebeurd. Daarom heeft de exploitant van Brothers vandaag de drank- en horecavergunning ontvangen.

De aanvrager van de drank- en horecavergunning had de bijbehorende stukken pas vrijdag compleet. Dat was te kort dag om die te kunnen beoordelen. De gemeente heeft bezien wat wel mogelijk was. Dat was een evenementenvergunning. Die is vrijdag verleend en gold afgelopen weekend.

Extra voorwaarden

Naast de drank- en horecavergunning heeft de exploitant een brief gekregen waarin gewaarschuwd is om zich strikt aan de sluitingstijden te houden. Bovendien is hem nog eens meegedeeld dat hij de achteringang aan de Hegstraat niet mag gebruiken. Dit om overlast voor omwonenden te voorkomen.

Informeren

De voorzitter van de bewonersorganisatie binnenstad is vrijdag per mail geïnformeerd over de evenementenvergunning. Vandaag ontvangen omwonenden een brief over het verlenen van de drank- en horecavergunning. Vanaf donderdag 7 september ligt die drank- en horecavergunning 6 weken ter inzage. Intussen mag de aanvrager de zaak wel exploiteren.

7 REACTIES

 1. De gemeente moet in de vergunningen aan de uitbaters van de Oelemarkt opnemen, dat de uitbaters verplicht zijn de rommel..zoals blikjes,plastic bekertjes, flessen, pizza dozen en ander zwerfvuil, bij elke uitgaans avond aldaar…vóór 7uur s’morgens op te ruimen.
  De gemeente …althans de wethouder die er over gaat, heeft een tijdje geleden gemeld…hier iets aan te doen..!
  Maar net als de fietsen aan het station, fietsen op de promenade en andere ergernissen…gebeurt er niks…!
  Het is na elke uitgaansavond een zooitje op de Oelemarkt…!!

 2. Slumme henderik!!! , toch jammer dat jouw vader niet de uitvinder van het condoom is.

  Maar niemand houdt jou tegen om bij de gemeente hiervan melding te maken! Straks is het Weert Kermis, dan hebben we allemaal rotzooi van de 1,- euro grijpers. (Wel een rond getal i.p.v. 0,99 euro) allemaal rotzooi op de grond van servetjes, verpakkingen en glazen.
  Oooh oooh wat leven we toch in een verschrikkelijke maatschappij, als we allemaal naar slumme luisteren dan komt alles goed!
  de stadsbrug werkt weer zonder storingen,Weert wordt weer mooi en gezond,de lucht weer zuiver en armoede bestaat niet meer in Nederland.
  “Slumme Henderik for president”

 3. Echt weertse mentaliteit.
  Gaan in de stad wonen waar het leeft, je moet niet zo janken over geluid.
  Dan zou ik buiten af gaan wonen, jullie in de stad verzieken de sfeer echt denk er maar een over na.
  In eindhoven elk terras zit achter grond muziek, hier mag het weer niet waardeloos.
  Enigste wat je hoort is gepiep en gekraak van de parasols.
  En dan denken hoezo geen sfeer in weert jullie moet nie zeuren over geluid ga dan in rooy wonen ofzo.

Comments are closed.