Vergunningen verleend aan Brothers

7 reacties

Dit weekend is evenementenlocatie Brothers Weert aan de Oelemarkt voor het eerst open geweest. Dat was op basis van een evenementenvergunning. De gemeente kon voor afgelopen weekend geen drank- en horecavergunning afgeven, omdat niet alle stukken zodanig tijdig waren aangeleverd dat ze konden worden beoordeeld. Inmiddels is dat wel gebeurd. Daarom heeft de exploitant van Brothers vandaag de drank- en horecavergunning ontvangen.

De aanvrager van de drank- en horecavergunning had de bijbehorende stukken pas vrijdag compleet. Dat was te kort dag om die te kunnen beoordelen. De gemeente heeft bezien wat wel mogelijk was. Dat was een evenementenvergunning. Die is vrijdag verleend en gold afgelopen weekend.

Extra voorwaarden

Naast de drank- en horecavergunning heeft de exploitant een brief gekregen waarin gewaarschuwd is om zich strikt aan de sluitingstijden te houden. Bovendien is hem nog eens meegedeeld dat hij de achteringang aan de Hegstraat niet mag gebruiken. Dit om overlast voor omwonenden te voorkomen.

Informeren

De voorzitter van de bewonersorganisatie binnenstad is vrijdag per mail geïnformeerd over de evenementenvergunning. Vandaag ontvangen omwonenden een brief over het verlenen van de drank- en horecavergunning. Vanaf donderdag 7 september ligt die drank- en horecavergunning 6 weken ter inzage. Intussen mag de aanvrager de zaak wel exploiteren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties