Inbreker sluit zichzelf op

Nederweert – De meldkamer van de politie (Operationeel Centrum) kreeg afgelopen nacht rond 4.45 uur een melding van een man die zat opgesloten in een pand in Nederweert.

Met een mooi verhaal belde de man met de politie, maar de alerte centralist kwam er snel achter dat het een inbreker betrof. Er was een deur achter de inbreker dichtgevallen en de man zag geen mogelijkheid meer om het pand te verlaten. De enige optie was op dat moment om op het dak te staan en zelf 112 te bellen.

Er werd een politie-eenheid naar het pand gestuurd en daar wisten agenten de man te traceren en uit het pand te halen. De man had inmiddels bij de centralist opgebiecht dat hij in het pand eigenlijk niets te zoeken had. De man werd dus meteen naar de politieauto begeleid.

Uiteindelijk bleek dat de inbreker behoorlijk diep in het glaasje had gekeken en niet helemaal wist waar hij mee bezig was, zo meldt de politie via Facebook. Hij is met een proces verbaal naar huis gestuurd