Loeispannende Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is elk jaar weer een groot feest. En dat is niet voor niks. Van 4 tot 15 oktober brengt de bieb enge kinderboeken tot leven, want het thema is “Gruwelijk eng”.

Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers, ze komen in je dromen. Soms kruipen ze onder je bed of onder je huid. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt overwonnen. Maar voor alle kinderen geldt: veel lezen leidt tot betere schoolprestaties.

Bibliocenter organiseert extra griezelige activiteiten voor kinderen. Van gratis griezelmiddagen, een griezelshow tot een Creepy night. Natuurlijk steeds met verhalen en boeken erbij.

• De gratis Griezelmiddag is op 4 oktober om 14.30 uur in de bibliotheken Heythuysen, Maasbracht, Nederweert en Stramproy. Trek je spookkleren aan en kom lekker griezelen in de bieb bij een eng voorleesverhaal en een spookspel. Je knutselt een masker, eet afgrijselijk griezelige hapje en drinkt heksenlimonade. Voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Aanmelden hoeft niet.

• De grote Griezelshow van Mad Science is op 11 oktober om 14.30 uur in Weert. Ben je bang voor heksen en tovenaars? Nergens voor nodig. Mad Science verklapt hoe Harry Potter, Heksje Lily en Merlijn de tovenaar hun tovertrucs doen. Ze zijn heel slim. Want is het allemaal wetenschap. Daarna een eng masker knutselen. Voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

• Creepy night in de bibliotheek Weert. Griezelnacht op vrijdagavond 13 oktober. Durf jij de nacht in een donkere bibliotheek door te brengen op vrijdag de dertiende van 20.00 tot 23.00 uur? Kom, doe je engste kleren aan en speel mee met griezelige spellen, luister naar een akelig verhaal en proef smerig snoep. Doe mee met spinzoeken, geheimschrift oplossen en duistere voelspellen. Durf je? Voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

Op de website van Bibliocenter kun je meer lezen en je meteen aanmelden.
www.bibliocenter.nl