Vaatkeurmerk voor SJG Weert

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

De vaatzorg binnen SJG Weert is ook dit jaar erkend met het vaatkeurmerk van de Hart&Vaatgroep. Dit keurmerk laat zien welke ziekenhuizen en behandelcentra in Nederland goede vaatzorg aanbieden. SJG Weert voldoet aan alle kwaliteitscriteria zoals die zijn gesteld. Naast het vaatkeurmerk is SJG Weert ook in het bezit van het spataderkeurmerk. Voor patiënten een bewijs dat zij binnen de muren van SJG Weert verzekerd zijn van goede vaat- en spataderzorg.

Vaatkeurmerk
Niet voor niets mag SJG Weert ook komend jaar weer het vaatkeurmerk dragen. De vaatzorg wordt binnen SJG Weert wordt multidisciplinair aangepakt. Dat betekent dat niet alleen de vaatspecialist en vaatverpleegkundige bij de diagnose en behandeling betrokken zijn. Zij werken samen met de internisten, cardiologen, neurologen en radiologen van SJG Weert én de vaatgespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio. Arthur Sondakh is vaatspecialist binnen SJG Weert en werkt daarnaast nauw samen met de specialisten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (CZE). “Vaatchirurgie is een specifiek specialisatie waarvoor SJG Weert uitgebreide kennis in huis heeft. Door samen te werken met het CZE, gebruik maken van hun faciliteiten en kan ik al mijn patiënten, die een complexere behandeling nodig hebben, zelf opereren:” aldus Arthur Sondakh. Onlangs kwam Sondakh uitgebreid in het nieuws door het toepassen van een nieuwe dottermethode die bijzonder effectief blijkt te zijn voor vernauwde of afgesloten bloedvaten op plekken in het lichaam waar moeilijk een stent te plaatsen is.

De Hart & Vaatgroep
De Hart & Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie