(Foto’s) Bij basisschool Aan de Bron wordt elk jaar een pleinfeest georganiseerd om het nieuwe schooljaar feestelijk te openen. Dit jaar stond het pleinfeest in het teken van bewegen en drinkwater. Aan de Bron is de eerste ‘Drinkwaterschool’ in Weert. Ook stond het feest in het teken van de informele ontmoetingen van ouders en kinderen.

Op de speelplaats naast de school konden de kinderen vrijdag meedoen aan tal van activiteiten waaronder balspelen, knutselen of gewoon lekker uitleven op het springkussen. Bij het uitvoeren van de spellen verdienden de kinderen een stempel. Natuurlijk was er ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Het pleinfeest werd ondersteund door o.a. PSW, Punt Welzijn en BSO Waterwereld.

Dit jaar was er extra aandacht voor drinkwater. Water is de meest gezonde dorstlesser en hoort bij een gezonde levensstijl, zo vindt ook Aan de Bron. De school wil de leerlingen stimuleren om elke dag gezond water te drinken. De kinderen kregen speciale bidons uitgereikt dat drinken kraanwater leuk en makkelijk moet maken. De kinderen mogen straks ook water drinken in de klas zodat het de normaalste zaak van de wereld wordt.

Bekijk een sfeerimpressie van de gezellige middag.

1 REACTIE

  1. Super gedaan door alle vrijwilligers. En ik wil nu niet klinken als een racist of wat dan ook, maar ik vind het jammer dat de ouders van vooral kinderen van Marokkaanse en Turkse afkomst zich amper inzetten tijdens dit soort activiteiten met een enkeling daargelaten. Ook tijdens kindervakantie werk zijn er amper leiders of leidsters van Marokkaanse of Turkse afkomst hoe kan dit? Waarom doen ze niet mee, terwijl ze als kind waarschijnlijk zelf meegedaan hebben aan deze activiteiten.

Comments are closed.