Pleinfeest Aan de Bron in beeld

(Foto’s) Bij basisschool Aan de Bron wordt elk jaar een pleinfeest georganiseerd om het nieuwe schooljaar feestelijk te openen. Dit jaar stond het pleinfeest in het teken van bewegen en drinkwater. Aan de Bron is de eerste ‘Drinkwaterschool’ in Weert. Ook stond het feest in het teken van de informele ontmoetingen van ouders en kinderen.

Op de speelplaats naast de school konden de kinderen vrijdag meedoen aan tal van activiteiten waaronder balspelen, knutselen of gewoon lekker uitleven op het springkussen. Bij het uitvoeren van de spellen verdienden de kinderen een stempel. Natuurlijk was er ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Het pleinfeest werd ondersteund door o.a. PSW, Punt Welzijn en BSO Waterwereld.

Dit jaar was er extra aandacht voor drinkwater. Water is de meest gezonde dorstlesser en hoort bij een gezonde levensstijl, zo vindt ook Aan de Bron. De school wil de leerlingen stimuleren om elke dag gezond water te drinken. De kinderen kregen speciale bidons uitgereikt dat drinken kraanwater leuk en makkelijk moet maken. De kinderen mogen straks ook water drinken in de klas zodat het de normaalste zaak van de wereld wordt.

Bekijk een sfeerimpressie van de gezellige middag.

[nggallery id=’5565′]