Première DVD ‘Stamtafel Weert’

Zondag 17 september om 13.00 uur vindt in de Gotcha Bioscoop aan de Beekstraat in Weert de première plaats van de DVD over het boek ‘Stamtafel Weert’.

Deze dvd is gemaakt naar aanleiding van het succesvolle boek dat door De Aldenborgh Weert en Veldeke Weert in 2015 is uitgegeven. Binnen twee maanden was het boek uitverkocht.

Uit de enorme hoeveelheid beeld- en geluidsopnamen van ‘vertelsels’ van kasteleins, kasteleinskinderen en stamgasten over het Weerter caféleven en de sfeer van weleer is een selectie gemaakt en op DVD vastgelegd. Gedurende 1 uur en 14 minuten kunt u genieten van smeuïge historische anekdotes, beelden en muziek. Maar naast gein en ongein komt ook het harde bestaan van weleer en de sociale rol van het historisch caféleven in Weert en omstreken tussen 1900 en 1970 aan de orde. Videobewerker en uitgever Math Ramakers heeft er met ondersteuning van De Aldenborgh Weert een zeer gevarieerd en waardevol historisch filmisch document van gemaakt.

De toegangsprijs voor de première bedraagt € 5,00, daar is koffie/thee en ‘cake’ bij inbegrepen. Tijdens de pauze wordt de DVD voor een introductie prijs van € 10,00 aangeboden. Vanaf 29 september zal de DVD te koop zijn bij de bekende lectuur winkels voor €12,95.

Tevens wordt tijdens de Weerter kermis in de ‘stand’ van Math Ramakers in de Langstraat ter hoogte van de Maasstraat ook zijn nieuwste Dvd uit de serie ”Weert zoals het was” aangeboden.