Kermis Weert komt eraan

Van vrijdag 22 september t/m woensdag 27 september verandert de binnenstad van Weert in één groot pretpark. De attracties zijn groter, hoger en sneller dan ooit, de prijzen laag als altijd.

Geniet van het uitzicht op een adembenemende hoogte van 80 meter in de gloednieuwe View Tower. Wandel in de ondergrondse gangen van de Lost Escape Adventure en probeer te ontsnappen. Geniet je van kriebels in de buik? Dan is een ritje in de Playball Flipper of de roll-over Der Commander zeker een must! Kermis Weert is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, het biedt ook het grootste aanbod kinderattracties en is daarmee het leukste en voordeligste dagje uit voor het hele gezin. De toegang is gratis, kinderattracties zijn slechts € 1,20. Dat kan alleen op Kermis Weert!

Alle toppers op één kermis

Wist je dat Kermis in Weert na Tilburg de best bezochte kermis van Nederland is? Mensen tot ver buiten de regio en ook uit België en Duitsland komen er speciaal voor naar Weert. Dat is niet zo gek als je weet dat de kermis 2 kilometer lang is en een selectie biedt van de aller­beste attracties van dit moment. In totaal zijn er dit jaar 130 attracties (dat is ruim twee keer zoveel als de Efteling!). Trek er gerust meerdere dagen voor uit om alle 7 kermis­pleinen te ontdekken.

Betaalbaar voor iedereen!

In een tijd waarin alles duurder wordt, is Kermis Weert echt een verademing. We zijn al vele jaren de voordeligste binnenstadkermis van Nederland en dat blijft zo! Over de kermis lopen is gratis en een kaartje kost bij vrijwel alle attracties tussen de € 1,20 en € 2,00! Alleen enkele topattracties zijn duurder. Dat soort prijzen zie je echt nergens meer. In Weert kun je gerust nog een keer in je favoriete attracties of houd je geld over voor een lekkere oliebol.

Win een Kermispakket!

De kermis in Weert wordt nog leuker als je een gratis Kermispakket wint! Een kermispakket is een compleet rondje Kermis met gratis toegang tot de leukste attracties en de smakelijkste hapjes. Er is een Freak-pakket, een Kids-pakket en een Family-pakket. Ga naar de website kermisweert.nl, doe mee en win zo’n pakket!

Volop voordeel in de kermiskrant en de kermiswebsite

Ook dit jaar is er een speciale  kermiskrant gemaakt vol leuke weetjes, een attractieoverzicht, acties én voordeelbonnen van alle grote attracties. Knip ze uit en pak je voordeel! Heb je de krant gemist? Op kermisweert.nl staat de digitale krant en kun je je voordeel gewoon printen. Een bezoek aan de website is sowieso de beste manier om alvast in de stemming te komen. De voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen!

Omleidingen

Tijdens de op– en afbouw van de kermis en tijdens de kermisdagen zijn er voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld. Deze staan aangegeven op gele borden. Ook zijn enkele mobiele tekstborden geplaatst op cruciale locaties. De omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 19 september 19.00 uur tot vrijdagochtend 29 september. Onder meer het Bassin en de Langpoort  zijn dan afgesloten. Kijk voor de omleidingsroutes en meer informatie op www.kermisweert.nl/bereikbaarheid-parkeren/.

Bereikbaarheid NS station

Het Stationsplein is afgesloten voor verkeer maar het NS station is wel bereikbaar. Aan de St. Maartenslaan is tijdens de kermisperiode extra parkeerruimte gemaakt die uitsluitend is bestemd voor het ophalen/brengen van treinreizigers. Bij het NS station en in de omgeving van deze tijdelijke kiss&ride strook staan extra verwijzingsborden.

Parkeren tijdens de kermis

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. De parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar. Dat geldt niet voor parkeergarage De Munt en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein, die zijn afgesloten. Je kunt in het centrum van Weert het parkeergeld niet alleen contant betalen of pinnen, maar ook achteraf betalen met de Weerterlandpas, bezoekerspas of je mobiel. Het tarief is € 1,30 per uur en € 5,- per dag (uitzondering P+R terrein van Q-Park, die heeft eigen tarieven). Lees meer over de parkeermogelijkheden en locaties op www.parkerenweert.nl.

Veiligheid

Voor het preventief handhaven van de openbare orde en veiligheid zijn, in overleg met de politie, maatregelen genomen zoals cameratoezicht en crowdmanagement. Via mobiele camera’s en berichten op digitale tekstborden is het mogelijk publieksstromen te volgen en te sturen. Zo blijft het voor iedereen een veilige maar vooral gezellige kermis.

Op de Markt staat tijdens de kermis de gloednieuwe View Tower van 80 meter hoogte. Om de kermisexploitant de gelegenheid te geven deze attractie met een grote kraan veilig op te bouwen, start maandag 18 september om 12.00 uur de opbouw.

Voor meer info: www.kermisweert.nl