Twan Huys bij Bibliocenter Weert

Plaats een reactie

Twan Huys is donderdagavond 5 oktober van 19.00 tot 20.30 uur te gast in de bibliotheek van Bibliocenter Weert. Twan Huys is presentator van Nieuwsuur en presentator van het tv-programma College Tour. Eerder was hij oorlogsverslaggever en correspondent in de Verenigde Staten.

Het onderwerp waarover hij spreekt De jacht op geluk in het Amerika van Donald Trump is gelinkt aan de actualiteit van de Verenigde Staten en de recente ontwikkelingen. In zijn voordracht verweeft hij het thema “Geluk” en sluit zo aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis.

Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Kaartjes zijn te koop via www.bibliocenter.nl Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

In het boek Over geluk (2010), treedt Huys in de voetsporen van de ongelukkigste man op aarde op zoek naar het antwoord Wat is geluk. Daarin schrijft hij: “Amerikanen vinden gewoon dat ze recht hebben op geluk.”

Veelzijdige ervaring

Huys is geboren in Horst-Sevenum en studeerde journalistiek in Tilburg. Hij heeft tien jaar verslag gedaan vanuit oorlogsgebieden. Daarna was hij zeven jaar correspondent in de Verenigde Staten. Hij was reporter bij de presidentsverkiezingen en de aanslagen in Washington en New York. Hij is ook de maker van internationaal uitgezonden documentaires. In 2011 kreeg hij de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview.

Huys maakt niet alleen spraakmakende televisie, hij is ook auteur van spraakmakende boeken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie