Kinderprogramma Cultureel Lint

Plaats een reactie

Cultuur is een wijds begrip en iets waar je op jonge leeftijd al mee in aanraking komt. Hierdoor vindt Cultureel Lint het ook zo belangrijk dat er genoeg aandacht is voor de kinderen, waarbij ze kunnen proeven van allerlei soorten cultuur. Dit jaar zijn er verschillende activiteiten: van een ‘knibbel-knabbel-knuisje speurtocht’ voor de allerkleinste door de binnenstad, de theaterkist en tot allerlei activiteiten rondom het thema Dino’s.

Kinderplein

Het Collegeplein wordt omgetoverd tot een echt kinderplein. Docenten van RICK verzorgen knutselwork­shops met het thema: Dinosaurussen. Laat je als Dino schminken, verkleden en ga op de foto met een echte Dino in de Munt­passage. Daar kun je ook een dino etalagespeurtocht volgen of kleurplaten maken, waarbij je alles leert over de verschillende dinosaurussen en je kaartjes kan winnen voor de voorstelling Jurrasic Revenge op februari 2018 in het Munttheater. Verkleed als dino krijgen de kids de kans om hun acteertalent te tonen in een echt pre-historisch decor. En als de dino er is kun je samen met hem op de foto!

Circus

Ruud en Suzanne zijn al tien jaar “Circus Luijten”. De toeschouwers zijn “de Kornuiten”.
Bij Circus Luijten mag iedereen meedoen! Eerst krijgen alle aanwezigen een korte uitleg waarna je leert hoe je met de diverse circusattributen kunt werken. Aan de beurt komen onder meer Chinese bordjes, diabolo’s, jongleerballetjes en jongleerringen, jongleerkegels, devilsticks en eenwielers. Na het oefenen wordt er afgesloten met optreden door Circus Luijten met de kornuiten.

Optredens

Naast dat de kinderen op heel veel plekken mee kunnen doen aan de activiteiten zullen natuurlijk ook veel kids deelnemen aan het cultureel lint en hun kunsten tonen, zo geven bijvoorbeeld de Huppelpupkes, Dansstudio Release en Fresh dansvoorstellingen en dansbattles. Ook treden op het Collegeplein een aantal Rickbandjes op, deze worden gevormd door leerlingen van 10 tot 18 jaar.

Op de website www.cultureellint.nl is het gehele kinderprogramma te zien, de activiteiten voor de kids staan aangegeven met een smiley.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie