‘Battle of the Year Benelux’

(Foto’s) Zaterdag vond de ‘Battle of the Year Benelux’ plaats. Na meer dan 20 edities in Brussel en Amsterdam werd het nu voor het eerst in Weert georganiseerd, in de Poort van Limburg.

Al vanaf 1990 wordt het dansspektakel BOTY georganiseerd in 20 regio’s over de hele wereld. De winnaars van de voorrondes krijgen een plek in de wereldfinale die altijd plaatsvindt in Duitsland. Hiermee is het ‘s werelds grootste competitie waar de focus ligt op teamverband.

Breakdance groepen konden deelnemen met een showcase (zie foto’s). De beste 4 showcases van de avond namen het later in de avond tegen elkaar op in een battle, om te strijden voor de eerste plek (zie tweet wethouder Gabriels: https://twitter.com/Geert_gabriels/status/909118809126178817)

Bekijk een beeldimpressie van Theo Van de Winkel.