73-jarige bevrijding van de stad

Weert herdenkt op vrijdag 22 september a.s. het feit dat de stad 73 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Je bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

Programma

Om 10.30 uur zullen de gasten ontvangen worden door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 73e Bevrijdingsdag uitgenodigd. Zo zal de heer John Swanson, wiens vader in Weert omkwam tijdens een missie op 23 september 1944, zijn gedachten over de bevrijding van Weert delen. Het seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.

Rond 11.00 uur zal het programma eindigen.

Indien je een krans of bloemen bij een monument wil leggen kun je deze, voorzien van naam (van jouw organisatie), zelf op vrijdag 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadbrug) vanaf 09.00 uur die dag laten bezorgen (doorsnede krans max 80 cm).