Bikkelen voor Hartedroom

Plaats een reactie

(Foto’s) Donderdag was ‘de dag’ voor Stichting Hartedroom. Vanuit Weert heeft er een groep meegedaan aan de 6e editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge.

Goed uitgeslapen vertrok men naar de verzamelplaats in Bedoin, aldaar vond het startschot plaats. Op naar de top! Voor de één een makkie, voor de ander een hele prestatie. Sportief en symbolisch gaan samen. Iedereen fietst, wandelt of hardloopt met zijn eigen gedachten en herinnering in zijn rugzak naar boven. Maar allemaal voor hetzelfde goede doel: Stichting Hartedroom!

Hartedroom werft fondsen voor vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kindercardiomyopathie en onderhouden hiertoe contact met verschillende kindercardiologische centra in Nederland. Inmiddels is er dit jaar al een bedrag van € 75.342,27 bij elkaar gehaald.

Stichting Hartedroom

Stichting Hartedroom heeft een ultieme droom; een toekomst waarin onze kinderen geen cardiomyopathie meer krijgen. We weten echter dat dit op korte termijn geen realistisch streven is. Er is nog te weinig bekend over cardiomyopathie, vooral bij kinderen. Daarom financiert de Stichting Hartedroom onderzoek naar kindercardiomyopathie. Zodat we in de toekomst beter weten hoe deze, vaak aangeboren, hartspierziekte ontstaat, hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ze het best te behandelen is. Zodat hartkindjes een beter leven krijgen en een grotere kans hebben om volwassen te worden.

Cardiomyopathie

Cardiomyopathie is een, vaak aangeboren, ernstige afwijking van de hartspier. (Cardio=Hart, Myo=spier en Pathie=ziekte). De slecht functionerende hartspier zorgt ervoor dat het hart niet goed werkt. Kinderen met cardiomyopathie ondervinden hierdoor vaak al op jonge leeftijd de gevolgen van hartfalen. Cardiomyopathie is niet te genezen.

Voor meer informatie kijk op www.montventoux.hartedroom.nl

Bekijk enkele foto’s van Peter Hilgers
[nggallery id=’5531′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie