‘De Groote Peel-trein’ onthuld

Ospel – Vandaag is met veel trots de eerste bestemmingentrein van Arriva ‘De Groote Peel-trein’ feestelijk onthuld.

Staatsbosbeheer en kinderboekenschrijver Jacques Vriens, een trouwe bezoeker van deze prachtige Limburgse bestemming, hadden de eer om de trein te onthullen. De Groote Peel-trein is nu als bestemming, naast de naamgeving aan de buitenzijde, ook op een speelse wijze verwerkt in het interieur van de trein en geeft zo een mooie sfeerimpressie van deze bestemming.

Provinciaal hoofd van Staasbosbeheer Marniks Maris en kinderboekenschrijver Jacques Vriens vinden het een eer dat de Groote Peel nu haar ‘eigen trein’ heeft. “We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen in de Groote Peel-trein maar uiteraard ook om de Groote Peel in Ospel te bezoeken om zo haar schoonheid zelf te ontdekken en ervaren”.

Overige bestemmingen-treinen

De komende periode worden ook alle 13 andere bestemmingen in het interieur verwerkt van de bestemmingentreinen. Zo is het deze week ook de beurt aan de ‘Kasteel Hoensbroek-trein’. Alle bestemmingen kenmerken zich door hun, natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Een unieke bestemming waar Arriva graag haar reizigers mee naar toe neemt.

De overige bestemmingentreinen zijn:

– ‘t Jaomerdal
– Abdij Rolduc
– Amerikaanse Begraafplaats Margraten
– Bonnefantenmuseum
– De Cauberg
– Het Geuldal
– Het Witte Stadje
– Kasteel Arcen
– Kasteel Hoensbroek
– Mestreech
– Mookerhei
– Pinkpop
– Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind vorig jaar werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee, naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.