Heythuysen – De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat een 27-jarige man 18 maanden gevangenis, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, krijgt voor een poging doodslag in Heythuysen.

Verhaal halen na woordenwisseling

De verdachte ging in mei van dit jaar verhaal halen bij zijn overbuurman, die eerder een woordenwisseling met zijn vriendin had gehad. De verdachte gaf het slachtoffer een paar klappen en sloeg hem vervolgens enkele keren met een ploertendoder. Verschillende buurtbewoners waren getuige van de mishandeling en een van hen maakte een opname ervan met zijn telefoon.

Forse gevangenisstraf

Mede op grond van die opname vindt de rechtbank bewezen dat de verdachte het slachtoffer twee keer met de ploertendoder op het hoofd heeft geslagen. Hiermee nam de verdachte een aanzienlijk risico dat het slachtoffer zou komen te overlijden.

Omdat het niet de eerste keer is dat de verdachte gewelddadig is, vindt de rechtbank een forse gevangenisstraf op zijn plaats. De man wordt daarom veroordeeld tot 12 maanden celstraf. Om ervoor te zorgen dat de verdachte behandeld wordt voor zijn agressie en verslavingsproblemen krijgt hij daarnaast een voorwaardelijk strafdeel van 6 maanden.

Lees de uitspraak

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2017:9870

1 REACTIE

  1. Forse straf? Als er 3 jaar wordt geeist is 1 jaar, waarvan voorarrest nog afgaat en er nog 8 maanden resteert, beslist niet fors. Er worden zeer waarschijnlijk ook nog 2 maanden kwijtgescholden. Er blijft dus niets noemenswaardigs over! Zeker niet in het daglicht van alle andere geweldsdelicten die hij op zijn kerfstok heeft. Alle kansen om behandeld te worden liepen op niets uit, daar zal in de toekomst weinig aan veranderen!

Comments are closed.