Cranendonck – (Foto’s) Laten weten wat er speelt in jouw straat, buurt of kern? Jouw mening en kennis delen over projecten en plannen? Zelf een goed idee delen met andere inwoners? Vanaf nu kan het in Cranendonck via het digitaal burgerplatform!

Vanaf deze week heeft Cranendonck een nieuwe digitale ontmoetingsplaats. Het is een interactieve website waar je samen met de gemeente, ondernemers, verenigingen, platforms en andere inwoners jouw leefomgeving creëert. Je kunt je mening geven over bestaande onderwerpen en projecten, maar ook je eigen goede ideeën delen, verbindingen leggen en stemmen op de ideeën van anderen.

Waarom een digitaal burgerplatform?

Er zijn allerlei manieren om jouw mening te delen over zaken die spelen in de gemeente. De burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente die de afgelopen maand plaatsvond, is er daar bijvoorbeeld een van. Ook vinden er regelmatig informatie- en inspraakavonden over projecten plaats. In dit digitale tijdperk vinden we een digitaal en laagdrempelig middel onmisbaar. Zo kunnen ook kinderen, jongeren, mensen met weinig tijd of slechter ter been zijn, makkelijker meedoen.

Bedenk een passende naam en win een feest!

Het platform is voor en door Cranendonckers. Daar hoort een passende naam bij. De gemeente Cranendonck daagt iedereen uit om mee te denken over de perfecte naam voor de nieuwe digitale ontmoetingsplaats. Heb je een idee? Ga naar de website: cranendonck.citizenlab.co, registreer je en geef je naam door bij het onderwerp prijsvraag. Je kunt daar ook stemmen op andere namen. Krijgt jouw naam de meeste stemmen? Dan win jij een feestje voor je familie, je staat, je vriendengroep, je klas, je sportteam of een andere groep!

Link naar het platform

http://cranendonck.citizenlab.co/