Eerste sleutels Hornehoof uitgereikt

Algemeen Economie Weert Reageer 4 min. leestijd

(Foto’s) Na een bouwperiode van 18 maanden heeft Bouwbedrijven Jongen (Koninklijke VolkerWessels) de nieuwbouw Hornehoof officieel afgerond en de sleutel overhandigd aan eigenaar Wonen Limburg. Donderdag kon de eerste bewoner intrek nemen in het nieuwe complex.

Op de plaats in Weert waar tot begin 2016 de Torenflat en het verzorgingshuis Van Berlo Heem stonden, prijken nu drie met elkaar verbonden woongebouwen met in totaal 89 appartementen, zes groepswoningen en ruimten voor ontmoeting. Dertig van de 89 appartementen zijn bestemd voor cliënten van Stichting Land van Horne. In vijf van de zes groepswoningen biedt Land van Horne voor 59 ouderen kleinschalig wonen met zorg. In de zesde groepswoning kunnen 6 mensen met dementie of beginnende geheugenstoornissen na een ziekte of operatie revalideren. De centrale ruimtes voor ontmoeting kunnen door zowel bewoners als omwonenden gebruikt worden.

Wonen Limburg heeft in samenwerking met Stichting Land van Horne, de gemeente Weert en Bouwbedrijven Jongen het plan voor de nieuwbouw ontwikkeld. Deze partijen zijn bijgestaan door een heel betrokken klankbordgroep met een brede maatschappelijke vertegenwoordiging uit o.a. huurders, ouderen, gehandicapten, VAC, Wmo en andere belangenverenigingen.

Bas Sievers, directeur Wonen & Vastgoed bij Wonen Limburg: “Het plan om op deze prachtlocatie in Weert een gebouw te realiseren waar wonen mét en zonder zorg mogelijk is, werd indertijd enthousiast ontvangen. Die interesse bleek eens te meer tijdens de zeer druk bezochte informatiebijeenkomsten die we vorig jaar samen met Land van Horne organiseerden.“

Uitgifte sleutels

Vanaf donderdag 26 oktober start de corporatie met de uitgifte van de sleutels. Een week later krijgen de bewoners van de laatste van de 59 appartementen hun sleutel.

Groot nieuwbouwproject

De bouw van Hornehoof was voor Wonen Limburg één van de grotere en meest omvattende nieuwbouwprojecten van de afgelopen jaren. “Je kunt je voorstellen dat het met onder andere drie kilometer aan mortelschroefpalen, 160.000 kg wapening, 1250 deuren, 38 trappen en 175.000 tegels een zeer uitdagend project was. Er moest voldaan worden aan de kwaliteitseisen van Wonen Limburg en aan de planning. Samenwerking, in alle geledingen, bleek de sleutel tot succes.“ aldus Rogier Rutten, senior planvoorbereider van Bouwbedrijven Jongen.

“De groepswoningen en appartementen van Land van Horne in Hornehoof zijn eind van dit jaar klaar. We vinden het heel belangrijk dat onze cliënten in een prettige woonomgeving kunnen verblijven. Daarom is het samen met hen ontwikkeld. Het is immers ook hun thuis. Wonen en welzijn zijn voor Land van Horne belangrijke speerpunten, naast de goede en verantwoorde kwaliteit van zorg die we bieden. We hopen oprecht dat onze cliënten zich in Hornehoof snel thuis gaan voelen evenals onze medewerkers en vrijwilligers“ aldus Edwin Delsing, bestuurder van Stichting Land van Horne.

De betrokken partijen zijn zeer tevreden over het eindresultaat en wensen de bewoners veel woongeluk in hun nieuwe veilige en fijne thuis. In het voorjaar van 2018, als alle bewoners gewend zijn in hun nieuwe woning, vindt de feestelijk opening plaats.

[nggallery id=’5664′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie