‘Bright ideas hub’ komt naar Weert

Algemeen Uitgaan 1 reactie 2 min. leestijd
Foto door: Shell

Op maandag 13 november openen Geert Gabriëls, Erik Janssen, Anne Schreuder en bovenbouwleerlingen van basisschool het Dal samen de Generation Discover bright ideas hub in Weert. Shell en Spark tech lab bundelen krachten om schoolklassen en gezinnen uit de regio twee weken lang (t/m 24 november) spelenderwijs kennis te laten maken met wetenschap en technologie.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de online bright ideas challenge ontwikkeld. Het klassenbezoek aan de hub, een futuristische gele dome, is hier onderdeel van. In de komende weken zullen meer dan 45 schoolklassen uit de regio een bezoek brengen aan de hub en Spark tech lab.

In de bright ideas hub doen bezoekers in ruim een uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Bij het aansluitende programma in het techniekatelier gaan bezoekers zelf aan de slag om een duurzaam product te maken.

De bright ideas challenge daagt groep 7 en 8 leerlingen uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van water, energie en voedsel. Kinderen komen zo op een interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Daarbij ontdekken ze tegelijkertijd dat zij zélf tot allerlei slimme ideeën en oplossingen kunnen komen voor een betere wereld. Schoolklassen uit heel Nederland kunnen tot eind april deelnemen aan de landelijke bright ideas challenge. Een indrukwekkende jury selecteert de drie beste landelijke ideeën en reikt de publieksprijs uit.

Meer informatie

https://brightideas.generationdiscover.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie