Kledingdag voor kinderen in armoede

Plaats een reactie

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen heeft de gemeente Weert op zondag 15 oktober voor de tweede keer een Kledingdag georganiseerd. Op deze dag bood een tiental Weerter ondernemers van kleding- en schoenwinkels hun producten aan tegen gereduceerde prijzen. De kledingdag was een groot succes. Voor 600 kinderen is kleding uitgezocht.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “In juni organiseerden we voor het eerst kledingdagen. De reacties waren uitsluitend positief en dus hebben we deze dag opnieuw georganiseerd, nu met de nieuwe herfst- en wintercollectie. Uit evaluatie bleek dat kinderen vooral behoefte hebben aan nieuwe kleding en schoenen, zodat ze kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten op school. Ik vind het heel mooi dat we dit samen met 10 Weerter ondernemers, de Sponsorwinkel en Horne Quartier opnieuw hebben kunnen organiseren. Ik wil ze daar nogmaals voor bedanken, ook namens de kinderen.”

Kledingmarkt

De Kledingdag werd gehouden in de sporthal op het terrein van Horne Quartier, het voormalige KMS-terrein. De ondernemers boden hun producten aan door middel van een kledingmarkt met een divers aanbod in kleding en schoenen uit hun actuele collecties. Bij binnenkomst kregen de gezinnen die in aanmerking kwamen een zakje met munten per kind. Deze munten konden zij naar eigen keuze inleveren bij de kraampjes van de winkels. De munten waren alleen geldig op deze dag en niet in de winkels van de ondernemers.

Ondernemers

De deelnemende ondernemers waren: Buik en Bengel, Colada Schoenen & Sport2000, Dean4kidz, HEMA, Palmen Sport, Posno-Sport, Score, Trendyz Shoes, VT mode en Xambeau bodyfashion.

Geld in natura

Door middel van deze Kledingdag is invulling gegeven aan het extra geld dat gemeenten in 2017 hebben ontvangen van het Rijk voor kinderen in armoede. Daarbij is de afspraak gemaakt dat het geld in natura bij kinderen terecht komt. De Kledingdag wordt ingezet naast de bestaande regelingen zoals onder andere het Sociaal Cultureel fonds, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en de samenwerking met stichting Leergeld. De bedoeling is om de Kledingdag jaarlijks in het voor- en najaar te laten plaatsvinden.

Actie Pepernoot

Op 5 december gezellig met je familie cadeautjes uitpakken en de maandag erna trots aan je klasgenoten laten zien wat je gekregen hebt? Het lijkt heel normaal. Maar wat als Sinterklaas altijd je huis voorbij rijdt? Er zijn veel kinderen in Nederland die allang geen verwachtingen meer koesteren. 400.000 kinderen groeien namelijk op in armoede. Dankzij Actie Pepernoot van Kinderhulp vieren 50.000 hiervan wel Pakjesavond.

Tijdens de kledingdag konden ouders aangeven dat ze mee willen doen voor hun kinderen van 0-17 jaar. Als het fonds de aanvraag goedkeurt, ontvang het per kind een code die € 20,00 waard is op de website van Bol.com. Daarmee is een Sinterklaascadeautje te bestellen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie