Theater ondersteunt sociaal beleid

Foto door: Maarten van Haaff

Het Munttheater zet samen met de Gemeente Weert theatervoorstellingen in om het sociale beleid van de gemeente extra kracht bij te zetten.

Doel van dit project is met behulp van theater actieve verbindingen te leggen tussen mensen die extra aandacht verdienen. Hierbij wordt samen gewerkt met onder meer Punt Welzijn, Vluchtelingenwerk en de Samenwerkende Serviceclubs Weert.

Vanuit deze samenwerking komen in november en december twee bijzondere voorstellingen naar Weert: op maandag 13 november de voorstelling ‘ Met de Mantel der liefde’ voor de mantelzorgers in Weert en op donderdag 7 december de voorstelling ‘ A room with a view’ door Theatre Hotel Courage. Dit gezelschap gaf tijdens het Cultureel Lint reeds een voorproefje.

‘Met de Mantel der Liefde’ voor mantelzorgers

Op maandag 13 november, aansluitend op de Weerter Week van de Mantelzorg, speelt de voorstelling ‘Met de Mantel der Liefde’, over mantelzorgers en hun zorg(en). Doel is om mantelzorg meer bekend te maken, maar ook om mantelzorgers toe te leiden naar bestaande hulp- en dienstverlening. Behalve voor mantelzorgers (in spé) is deze voorstelling ook bedoeld voor medewerkers van zorginstellingen en andere belangstellenden.

Er is een middagvoorstelling om 14:30 uur en een avondvoorstelling om 19:00 uur. Voor deze voorstelling worden gericht uitnodigingen verzonden waarbij mensen met een code kaarten tegen sterk gereduceerde prijs kunnen kopen. Heb je interesse, en geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met het Munttheater.

‘A room with a view’ voor statushouders

Op donderdag 7 december brengt Theatre Hotel Courage met de voorstelling ‘A room with a view’, een ode aan de overlevingsdrift van de mens. Deze muzikale theatervoorstelling is speciaal gericht op de statushouders die in Weert een bestaan opbouwen. De makers van deze voorstelling trokken de wereld over en trainden lokale acteurs met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, townships en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’ Het resultaat is een internationale cast van 9 acteurs en 3 muzikanten die door mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

Voor deze voorstelling worden leden van de samenwerkende serviceclubs van Weert benaderd om kaarten te kopen. Elke verkochte kaart geeft automatisch een statushouder toegang tot die voorstelling. De kaartkopers worden in samenwerking met Vluchtelingenwerk gekoppeld aan een statushouder. Onder begeleiding van (taal)coaches van Punt Welzijn bezoeken de serviceclubleden en statushouders gezamenlijk dit bijzondere theaterstuk.
Overige belangstellenden voor deze voorstelling kunnen kaarten kopen via de Theaterkassa of website van het Munttheater.

www.munttheater.nl