Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam en die eenzaamheid neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Stichting Met je hart verzacht de eenzaamheid onder kwetsbare ouderen door waardevolle, terugkerende ontmoetingen te organiseren.

Via de ‘EET met je hart’ campagne wordt vanaf 1 november tot 17 december 2017 een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd in de 11 deelnemende restaurants. Dit zijn Restaurant Amusant, Bistro du Sud, Denver, De SooS, Eetkamer De Oude Schut, Fiesta, Hotel Restaurant De Golden Tulip Weert, Gotcha, Flavours, Hostellerie Munten en Porta Mosa. Zij maken een ontmoeting mogelijk voor, nu nog 15 (en dat er nog velen mogen volgen) eenzame en zelfstandig wonende kwetsbare ouderen in Weert. De Schuttershoeve en Taverne De Oude Munt stellen op hun beurt een stamtafel ter beschikking voor Stichting Met je Hart Weert en sponsoren voor 4 van onze ouderen én 2 begeleiders 2x per maand een lunch / diner.

Eerste editie

In Weert wordt de eerste editie van de campagne feestelijk afgetrapt op 31 oktober 2017 in Hostellerie Munten, deelnemer van het eerste uur, in aanwezigheid van ouderen en vrijwilligers. Vanaf 1 november nemen landelijk ruim 400 restaurants in inmiddels 19 gemeenten deel aan de EET met je hart campagne. Een simpele en succesvolle campagne, waarbij gedurende 6 weken een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel wordt gevraagd in de deelnemende restaurants. Dit geld komt volledig ten goede aan wijkgerichte ontmoetingen, waarbij kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen sluiten en weer bij de maatschappij betrokken raken. In totaal ontmoeten ruim 1.500 ouderen elkaar, en zijn er gemiddeld 30 contactmomenten per oudere per jaar.

Dankzij de samenwerking met zorgpartners bereikt ‘Met je hart’ een vergeten en kwetsbare doelgroep. De aanpak met wijkgerichte, structurele ontmoetingen werkt en heeft daadwerkelijk impact op het leven van ouderen. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, zorgpartners, bedrijven, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in Weert. Burgemeester Jos Heijmans en Aito Köster zetten zich in als ambassadeur voor Met je hart Weert.

Lokaal voor lokaal, de persoonlijke aandacht van vrijwilligers en de verbindingen met lokale restaurants, zorgen ervoor dat steeds meer gemeenten en steeds meer restaurants zich aanmelden om op te staan tegen eenzaamheid.

Meer informatie: www.metjehart.nl en https://www.facebook.com/metjehartweert/.

Video via Youtube

https://youtu.be/hQJdqFd3zkE