(Foto’s) Na twee jaar hard werken en bouwen aan een nieuw onderwijsconcept opent OBS de Graswinkel letterlijk haar deuren. Niet zonder trots presenteerde het team vrijdagmiddag haar school tijdens een feestelijk moment.

Het gebouw werd officieel geopend door de oprichter van de school, Harry Coolen. Na de officiële handeling was er onder het genot van een drankje en een hapje gelegenheid de school te bezichtigen.

Binnen het nieuwe onderwijsconcept ontwikkelt ieder kind zich in zijn eigen tempo, op zijn eigen manier. Deze ontwikkeling stopt niet na de schoolloopbaan. Er wordt gewerkt in leeftijdsgroepen met meerdere leeftijden (de basisgroep). Een gedeelte van de dag gaan kinderen met meer leeftijdsgroepen werken in de uitgroep. Om die stap letterlijk gemakkelijk te maken, zijn alle deuren en drempels verwijderd.

Een onderdeel van het nieuwe onderwijsconcept heeft de naam ‘Jeelo’ en staat voor ‘Je Eigen Leeromgeving’. Jeelo boogt op drie belangrijke pijlers: samen leven, samen werken, zelfstandig leren. Er wordt gewerkt met projecten die de beleving en de directe leefomgeving van het kind als uitgangspunt hebben.

De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek, leefstijl, EHBO, verkeer, tekenen, handvaardigheid en drama komen geïntegreerd aan de orde naast taal en rekenen.
Het allerbelangrijkste blijft dat ieder kind zich veilig en comfortabel moet voelen op school. Door goed te kijken naar kwaliteiten en interesses, weet je of een kind toe is aan een volgende stap. De intensieve samenwerking met kinderopvang Humanitas versterkt dit proces.

Bekijk een sfeerimpressie van de feestelijkheden.

1 REACTIE

Comments are closed.