Onderzoek naar drugslab

Update 12.45u – Nederweert – (Foto’s) Bij een doorzoeking van een pand aan de Mildert is een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen die niet meer in werking is. De politie is bezig met een onderzoek in het pand.

Naar aanleiding van meldingen over een chemische lucht die werd waargenomen aan de Mildert, is de politie een onderzoek gestart. Donderdagochtend rond 10.00 uur werd daarbij een instap gedaan bij een pand. Daarbij is een productielocatie aangetroffen in het pand. Deze was niet meer in gebruik. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De verwachting is dat onderzoek en de ontmanteling nog een groot deel van de dag in beslag zal nemen. Bij het onderzoek is het Team Ondermijning Limburg ook betrokken.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op die in de afgelopen dagen verdachte zaken hebben gezien om deze te melden. Misschien heeft u verdachte auto’s of personen gezien die zich in de buurt van het pand aan de Mildert bij de spoorbrug ophielden? Deel die informatie dan. Elk detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek en om duidelijk te krijgen wie er verantwoordelijk is voor de productielocatie. Tips zijn welkom via 0900 – 88 44 of via onderstaande tipformulier. Of indien gewenst geheel anoniem via 0800-7000.

Team Ondermijning

Het team Ondermijning is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Eerder onderzoek

In januari 2014 viel de politie ook al binnen op het betreffende perceel. Toen om onderzoek te doen naar de nog steeds vermiste Henk Vierwind.

[nggallery id=’5583′]