Open Dag rechtbank Limburg

Foto: Rechtspraak.nl - Rechtbank Roermond

Rechtbank Limburg gooit op zaterdag 4 november a.s. de deuren wagenwijd open voor het publiek. Onder het motto ‘Op de stoel van de rechter’ vindt op de locaties in Roermond en in Maastricht van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag plaats. Bezoekers kunnen onder andere nagespeelde zittingen bijwonen, een rondgang door het gebouw maken en een kijkje nemen in het cellencomplex.

Op de informatiemarkt presenteren diverse organisaties zich aan het publiek, zoals Openbaar Ministerie, politie Limburg, advocatuur, HALT, Bureau Jeugdzorg, Reclassering, Het Keerpunt, Het Juridisch Loket, Slachtofferhulp, Veiligheidshuis Zuid-Limburg, Raad voor de Kinderbescherming en Kinder- en Jongerenrechtswinkel.

Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een digitale zittingszaal. De Rechtspraak gaat steeds meer digitaal werken en laat aan het publiek zien hoe dat in de praktijk gaat. En zelf een keer een toga aantrekken? Dat kan bij het onderdeel ‘selfie in toga’.

Thema

Het thema van de Open Dag is ‘Op de stoel van de rechter’. Het publiek krijgt tijdens de nagespeelde zittingen de mogelijkheid om – voordat de rechter tot zijn oordeel komt – zijn mening te geven over de rechtszaak. De bezoekers nemen zo zelf als het ware plaats op de stoel van de rechter. Daarna zal de rechter uitspraak doen en uitleggen waarom hij tot dit oordeel is gekomen.

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Locatie Roermond: Willem II Singel 67
Locatie Maastricht: Sint Annadal 1
Voor wie: Voor jong en oud (toegang is gratis)

Meer weten?

Meer weten over het programma? Kijk dan op https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Paginas/open-dag-rechtbank-Limburg.aspx voor een overzicht van alle activiteiten.