Bretelli in ranglijst Lekker 2018

Restaurant Bretelli uit Weert staat ook dit jaar in de top 100 van de nationale ranglijst ’Lekker′.

De ‘Lekker 2018’ is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. De top-500 is ook dit jaar weer samengesteld uit de kritische rapportages van professionele rapporteurs. Doorgewinterde proevers, met vaak een achtergrond in de horeca of wijnwereld. Kritische eters die zich met de eisen van onze lezers kunnen identificeren.

Voor al de rapporteurs geldt dat ze niet hoeven te leven van hun werkzaamheden voor Lekker. Bovendien werken ze te allen tijde anoniem: ze maken geen notities aan tafel, rekenen gewoon af en schrijven thuis een uitgebreid rapport.

De restaurants die men bezoekt worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Vanochtend werd de top 100 bekend gemaakt op de website van Misset Horeca. Restaurant Bretelli krijgt een eervolle vermelding op plaats 85. Daarmee zakt Bretelli wel drie plaatsen gezakt op de ranglijst en opzichte van vorig jaar. Toen stond Bretelli op plek 82. Dit jaar heeft het restaurant plaats moeten bieden aan o.a. twee nieuwkomers.