Jubileumconcert Manoeuvre

Mannenkoor Manoeuvre uit Weert bestaat 25 jaar. Op vrijdag 17 november en zaterdag 18 november wordt dat groots gevierd met twee unieke lustrumoptredens in het Munttheater te Weert. De show heeft als titel “Crazy ‘bout you baby” en de mannen worden ondersteund door de swingband The Oaken Towels .

Manoeuvre begon 25 jaar geleden als “jongemannenkoor” met als doel nieuwe aanwas te leveren voor het Weerter Mannenkoor, maar onder leiding van dirigent-begeleider Noël Seerden werd al snel voor een eigen weg gekozen. Kenmerkend is het vlotte eigentijdse repertoire, vaak met een kwinkslag en altijd met beweging en oog voor presentatie. Deze elementen zullen ook herkenbaar zijn in de “Crazy ‘bout you baby”-show, die als een trein over de toeschouwers heen zal denderen.

Vaart, variatie en verrassen zijn sleutelwoorden en dat wordt versterkt door de stuwende ondersteuning van de topmuzikanten van de Oaken Towels en enkele verrassende gastoptredens. Een rode draad is gezocht in swingmuziek en “croonen”, met Michael Bublé als inspirerend voorbeeld, maar voortdurend worden ook uitstapjes gemaakt naar andere genres. Het worden dan ook twee spetterende en voor regionale begrippen unieke voorstellingen, in niets vergelijkbaar met statische optredens die vaak met koormuziek worden geassocieerd.

Zorg dat je erbij bent op 17 of 18 november, de show begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 19,50 euro inclusief een consumptie en zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Munttheater of te bestellen via www.muntheater.nl.