Rookmelder wekt bewoners

(Foto’s) Het nut van werkende rookmelders en blusdekens in je woning is rond middernacht nog maar eens bewezen. Woensdag om 0:02 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Tamboerstraat in de wijk Leuken.

Terwijl de bewoners nietsvermoedend lagen te slapen, bleek op de benedenverdieping een kaars niet goed te zijn gedoofd. De kaars zorgde dat er brand ontstond in de woonkamer. Door de rookontwikkeling ging er een rookmelder af. De bewoners werden gewekt door het gepiep en wisten vervolgens de brand te doven met een blusdeken.

Ondertussen werd de brandweer gealarmeerd die snel ter plaatse was. De brandweer voerde nog een nacontrole uit en heeft de verbrandde resten uit de woning verwijderd. De woning is geventileerd en Stichting Salvage is ingeschakeld voor de verdere afhandeling van de brand. In de woonkamer is er sprake van roetschade.