Achtervolging eindigt in Budel

2 reacties

Budel – (Foto’s) Vrijdag heeft rond het middaguur in Budel een achtervolging plaatsgevonden door de Belgische en Nederlandse politie.

De achtervolging begon in het Belgische Lommel waar een bestuurder van een grijze Volkswagen Transporter op de vlucht sloeg voor de politie. De Nederlandse kentekenplaten die op de bestelbus zaten behoorden toe aan een ander merk voertuig.

De bestuurder was er alles aan gelegen om aan de politie te ontkomen. De achtervolging ging via Hamont (B), Budel-Schoot en eindigde midden in een woonwijk van Budel. De bestelbus reed met hoge snelheid door de woonwijk en raasde langs Basisschool de Triolier waar op dat moment kinderen buiten aan het spelen waren. Ter hoogte van de school reed de bestelbus een van zijn banden kapot.

Op de Wethouder van Hunselstraat kwam de grijze bestelbus tot stilstand en parkeerde de automobilist het voertuig om vervolgens te voet verder te vluchten. Er werd een zoekactie gestart en uiteindelijk wist de politie, mede dankzij aanwijzingen van behulpzame buurtbewoners, de verdachte aan te houden. De verdachte had zich schuil gehouden bij een woning en onder een carport van een woning aan de Fazantlaan. De man probeerde zich nog te verschuilen in een haag, maar werd vervolgens klem gereden..

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar het incident. Het voertuig is door een berger afgesleept voor nader onderzoek. Bij de achtervolging waren zes Belgische eenheden, twee undercover-eenheden en 4 Nederlandse politie-eenheden betrokken.

Bijdrage van Foto Hammie

[nggallery id=’5736′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties