Aldi levert nu ook aan voedselbank

Voedselbank Weert en Aldi werken sinds enkele weken nauw succesvol samen.

Aldi verstrekt meerdere keren per week levensmiddelen. “We zijn heel erg blij met de samenwerking met Aldi. We reiken in Weert wekelijks voedsel uit aan 180 gezinnen. Van Aldi ontvangen we mooie verse producten, maar ook diepgevroren vlees; een verrijking van onze pakketten”, aldus de coördinator Yvonne Clerx, van de Voedselbank. Haar collega Machteld van Elsberg vult aan: “Sinds we samenwerken kunnen we regelmatig meer aanbieden. Onze klanten waarderen dat zeer. Dat is erg fijn te zien.”

Voor Aldi is de samenwerking een belangrijk onderdeel in haar Duurzaamheidsbeleid. Het voorkomen van voedselverspilling speelt hierin een belangrijke rol. In het Maatschappelijk Jaarverslag 2016 werd de samenwerking met de voedselbanken al aangekondigd. Aldi werkt in vele plaatsen samen met voedselbanken.

In Nederland zijn er op dit moment 520 uitgiftepunten van 167 voedselbanken met in totaal meer dan 10.000 vrijwilligers die het mogelijk maken de voedselpakketten samen te stellen. De voedselbanken helpen de armste mensen in de samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankennederland.nl.