Bouwstart duurzame ambulancepost

112 Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Weert krijgt de meest duurzame ambulancepost van Nederland. Deze wordt momenteel gerealiseerd op Kampershoek 2.0. De ambulancepost is het eerste pand dat op het nieuwe bedrijventerrein in Weert wordt gerealiseerd.

Vanochtend werd het officiele startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe ambulancepost. Dit gebeurde door het bouwbord te onthullen met daarop een artistieke impressie van de toekomstige duurzame post.

De nieuwe ambulancepost komt op de hoek Ringbaan-Noord / Saturnus (nieuwe straatnaam Kampershoek 2.0) en biedt plaats aan vier ambulances. De post wordt op uitzonderlijk duurzame en ecologische wijze gebouwd, door gebruik te maken van hout, zowel als bouw- als isolatiemateriaal. Het pand wordt tevens voorzien van zonnepanelen. Naast de energiebesparing is ook het prettige leefklimaat kenmerkend voor de post. Deze unieke bouwmethode wordt door het Roermondse bedrijf Living Sequoia toegepast.

Nog sneller ter plaatse

Vanaf de nieuwe locatie kunnen ambulances nog sneller ter plaatse zijn. Zo hoeven de ambulances ’s nachts niet te wachten voor de slagbomen op het huidige bedrijventerrein Kampershoek (1.0). Daarnaast springen de verkeerslichten op de naastgelegen kruising op rood wanneer een ambulance met spoed naar een patiënt moet vertrekken.

Oplevering

De fundering van de nieuwe post wordt momenteel aangelegd waarna de opbouw in snel tempo zal vorderen. Het gebouw bestaat deels uit ‘prefab’ elementen die momenteel in een fabriek worden gerealiseerd. Daardoor heeft men weinig hinder van eventuele weersomstandigheden. Men verwacht dat het gebouw halverwege maart 2018 kan worden opgeleverd.

Eerste uitruk

De ambulancebroeders die vanochtend bij de onthulling aanwezig hadden al meteen een eerste uitruk vanaf de nieuwe locatie. Bij de kruising kwam een fietser ten val. De ambulancebroeders waren binnen 3 seconden ter plaatse om zich over het slachtoffer te ontfermen. Gelukkig viel het allemaal mee en kon de fietser zijn weg weer vervolgen nadat hij gerust was gesteld door de broeders.

[nggallery id=’5734′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie