Gastles wethouder Widdonckschool

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door: John Peters

VSO Widdonckschool Weert besteedt in de week van 6 tot en met 12 november aandacht aan de 12e editie van de nationale Week van het Respect.

Wethouder Geert Gabriels van de gemeente Weert verzorgde donderdag 9 november een gastles bij vso Widdonckschool Weert. De leerlingen van de eindexamenklas luisterden aandachtig naar zijn verhaal. Hij ging het gesprek met ze aan over onderwerpen als stereotypering, vooroordelen, discriminatie en racisme. Met veel voorbeelden uit de praktijk wist de wethouder de leerlingen te boeien.

Aandacht voor respect

Gemeente Weert besteedt ieder jaar aandacht aan het thema respect omdat ze de gemeenschap graag bewust willen maken respectvol met elkaar om te gaan. Het is helaas nog niet vanzelfsprekend, terwijl het dat wel zou moeten zijn. Vel niet meteen een oordeel over iemand, maar stel juist even een extra vraag. Wees nieuwsgierig naar een ander, aldus wethouder Geert Gabriels.

Bijzondere leerlingen

Alle leerlingen leverden een waardevolle bijdrage aan de gastles. Hij keek dan ook met een positief gevoel terug op de les en vond het bijzonder dat een aantal leerlingen zo open waren over hun eigen ervaringen. Directeur Peter van Gils en mentor Nikki Verdonschot van Widdonckschool Weert gaven aan het einde van de les nog een mooi compliment voor de positieve bijdrage van alle leerlingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie