Oefening bij pompstation Sabic

112 Cranendonck Regio Plaats een reactie 1 min. leestijd

Maarheeze – (Foto’s) De brandweer van Maarheeze mocht er dinsdagavond uit voor een niet alledaagse oefening, namelijk bij een pompstation van Sabic in Soerendonk.

Vanuit Rotterdam loopt er een ondergrondse pijpleiding via Soerendonk – Weert – Hunsel naar de productielocatie van Chemelot in Geleen. Via de leiding wordt Nafta (koolwaterstof) getransporteerd. In Soerendonk staat een zogenaamde ‘booster’ die de Nafta kracht bij zet richting het zuiden.

Hoewel de installatie goed beveiligd is en er regelmatig controles plaatsvinden, bestaat er altijd een kans dat er iets mis gaat. Nafta is niet zoals gas, water of vuur en behoeft een speciale behandeling. Daarom werd er dinsdagavond door de brandweer en Sabic geoefend om de kennis up-to-date te houden. Tevens is gekeken of alle alarmeringssystemen naar behoren werken. Mocht er toch ooit iets mis gaan, dan weten de brandweerlieden en medewerkers van Sabic / Petrochemical Pipeline Services hoe ze moeten handelen. Men kon in elk geval terugkijken op een geslaagde oefening.

[nggallery id=’5784′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie