IJzeren Man volksloop stopt ermee

Zondag kwam er onverwacht nieuws voor veel deelnemers van de IJzeren Man volksloop; de IJzeren Man Volksloop gaat er mee stoppen.

Door het afhaken van veel 55-plussers, en een te beperkt aantal jongeren, kwam de organisatie al enkele keren onder de limiet van 140 deelnames. Dat aantal is nodig om gezond te kunnen draaien.

Vrijwilligers stoppen

Het stoppen van mede-oprichter Cor van den Kerkhof en vrijwilligster Truus Prinsen stelde de organisatie ook voor opvolgingsproblemen. De vrijwilligers hebben toen besloten te gaan stoppen met de organisatie, de laatste Volksloop wordt daarom gehouden op 3 december a.s..

Men gaat deze editie er dan zeker een gezellige ochtend van maken. Sint Nicolaas zal men begroeten, en er zijn nog enkele andere zaken in voorbereiding. De verloting van de waardebon van Hans Struijk onder de trouwe lopers die tenminste 7x meededen wordt ook op deze dag gedaan.

Huldiging

Maar zondag werden ook twee deelnemers gehuldigd. De gezichten van hen klaarden helemaal op toen ze naar voren gehaald werden voor een huldiging. Paul Verscheijden liep voor de 100e keer mee, en Jan van Grimbergen presteerde het zelfs voor de 300e keer aan de start te verschijnen.

Na de finish werd er nog door velen nagepraat over het nieuws.