Lintje voor Ton Peeters

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans, ontving de heer A.M.M. Peeters op zaterdag 4 november 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Brandweer Weert en Stramproy. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.A.M. (Ton) Peeters woont in Stramproy.

Brandweer

De heer Peeters is sinds 1 januari 1986 in dienst bij de Brandweer. Hij volgde opleidingen tot de rang van bevelvoerder – brandmeester. Daarnaast rondde hij, met succes, de opleidingen chauffeur/voertuigbediende en instructeur af.

Naast zijn functie als brandweerman heeft hij zich jaren ingezet als chauffeur / pompbediende en bevelvoerder van de tankautospuit van Stramproy.

Als kaderlid heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Stramproyer korps en maakte hij de overgang naar de huidige Veiligheidsregio mee.

Als instructeur was hij altijd goed op de hoogte van de belangrijke en actuele lesstof. Deze kennis heeft hij zowel in het eigen korps als daarbuiten ingezet.

De laatste jaren was hij zeer actief als leerwerkplekbegeleider van de manschappen in Stramproy. Bij dit alles was hij vele jaren penningmeester van de personeelsvereniging van de Brandweer. De heer Peeters stopt 1 januari 2018 als brandweerman.

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens het jaarfeest van de brandweer Stramproy / Weert. Tijdens deze avond werden ook de jubilarissen en brandweerlieden met een behaald diploma in het zonnetje gezet.