Leontien van Moorsel op Het College

Algemeen 2 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s / video) Dinsdagavond was voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel te gast op Het College in Weert.

Het College is een Topsport Talentschool waar het door middel van een aangepast lesprogramma voor jonge sporttalenten gemakkelijker wordt gemaakt om het volgen van onderwijs met sport te combineren. Leontien gaf zowel leerlingen als de aanwezige ouders een aantal wijze lessen mee voor de toekomst.

Leontien vertelde over haar ‘ups en downs’ in haar leven, waaronder een eetstoornis. Het had effect op haar hele familie, maar ze kwam er weer bovenop. Vanuit haar eigen ervaring met anorexia richtte zij eind 2013 het Leontienhuis op waar jonge mensen met een eetstoornis worden ondersteund.

Wat Leontien voornamelijk de leerlingen als boodschap wilde meegeven is dat het belangrijk is dat ze hun opleiding af te maken. Zorg ervoor dat je een diploma hebt. Mocht de topsport-droom, om wat voor reden dan ook, niet uitkomen dan heb je altijd een papiertje waar je verder mee kan in je leven. Neem ook voldoende rust en zorg voor structuur in je leven.

Video met enkele publieksvragen

https://youtu.be/CYmoX8fLCCM

[nggallery id=’5753′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties